charovna2017

обновена 3:58 PM EET, Dec 9, 2019

Общество и право

Общество и право

Полицейска операция за контрол на търговията с пиротехнически изделия в Търговище

48 0117

Специализирана полицейска операция  за осъществяване на активен контрол върху съхранението на ловно и огнестрелно оръжие, и за спазване на нормативно установените изисквания в дейността на ловно-рибарските магазини, обектите за продажба на пиротехнически изделия и складовете за взривни вещества стартира  днес в ОД МВР-Търговище.

По-малко нарушения по време на акция „Зима“ в Търговище

mvr pp0619

Основната цел на проведената от 1 до 30 ноември 2019 г. традиционна превантивна акция “ЗИМА” на “Пътна полиция” бе подобряване сигурността на движението по пътищата и заостряне вниманието на водачите към подготовката на автомобилите им за движение при зимни условия посредством ограничаване на увеличаващите се през този сезон предпоставки за тежки пътни злополуки, особено с участието на рискови групи участници в движението – пешеходци, водачи без практически опит в шофирането при есенно-зимни условия или управляващи неподготвени за тези условия автомобили.  

Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустации на Игнажден в Търговище

elhafvk 1216

Конкурс за най-добро домашно вино, кулинарна изложба на постни ястия и дегустации организира Община Търговище на 20 декември,  Игнажден.